Roladki dorszowe w sosie pomarańczowym
Składniki:
- filet z dorsza,
- boczek wędzony,
- sok z pomarańczy,
- śmietana 30-36%,
- musztarda,
Przepis:
Pokrojone karczki fileta zawinąć w boczek i nabić jak szaszłyki. Na patelni podsmażyć drobno pokrojony boczek wraz z małymi kawałkami ryby. Smażyć aż ryba zacznie się rozpadać. Zalać, jedną szklanką, sokiem pomarańczowym i gotować do wyparowania 1/2 objętości. Dodać 1 łyżeczkę musztardy i pół szklanki śmietany. Roladki smażyć krótko na oleju. Podawać z sosem i np: z ziemniakami puree.
Dorsz atlantycki - pozostałe przepisy
Dorsz w occie
Mule
Dorsz w sosie koperkowym
Stockfish zapiekany z ziemniakami
Dorsz Atlantycki po Norwesku
Dorsz na boczku
Stockfish z Grilla
Peruwiańskie Ceviche
Wątróbki z dorsza w sosie pomidorowym
Roladki dorszowe w sosie pomarańczowym
Dorsz zapiekany z dynią