Roladki dorszowe w sosie pomarańczowym

Roladki dorszowe w sosie pomarańczowym

Składniki:
- filet z dorsza,
- boczek wędzony,
- sok z pomarańczy,
- śmietana 30-36%,
- musztarda,



Przepis:

Pokrojone karczki fileta zawinąć w boczek i nabić jak szaszłyki. Na patelni podsmażyć drobno pokrojony boczek wraz z małymi kawałkami ryby.  Smażyć aż ryba zacznie się rozpadać. Zalać, jedną szklanką, sokiem pomarańczowym i gotować do wyparowania 1/2 objętości. Dodać 1 łyżeczkę musztardy i pół szklanki śmietany. Roladki smażyć krótko na oleju. Podawać z sosem i np: z ziemniakami puree.


Dorsz atlantycki - pozostałe przepisy

Dorsz w occie

Mule

Dorsz w sosie koperkowym

Stockfish zapiekany z ziemniakami

Dorsz Atlantycki po Norwesku

Dorsz na boczku

Stockfish z Grilla

Peruwiańskie Ceviche

Wątróbki z dorsza w sosie pomidorowym

Roladki dorszowe w sosie pomarańczowym

Dorsz zapiekany z dynią