Halibut z grilowanymi warzywami

Halibut z grilowanymi warzywami

1 kg. fileta z halibuta

4 pieczarki

2 czerwone papryki

2 żółte papryki

1 cukinia

1 por

olej

pieprz

sól

cytryna

bułka tarta


Filet z halibuta kroimy w odpowiednie kawałki i dokładnie myjemy. Filety obsypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni. Wszystkie pozostałe składniki kroimy, ważne żeby ważywa nie były pokrojone zbyt drobno i jeśli ti możliwe glilujemy, jeśli nie wszystkie wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię. Tak przygotowane podajemy dodatkowo z frytkami albo zapiekanymi ziemniakami. Podajemy dodaykowo z ćwiarką cytryny do wyciśnięcia na rybę.


Halibut niebieski - pozostałe przepisy

Flądra po rosyjsku

Halibut w sosie szafranowym

Halibut z grilowanymi warzywami