Dorsz Atlantycki po Norwesku

Dorsz Atlantycki po Norwesku

filety z dorsza

sok z cytryny lub limonki

sól

pieprz

masło

bułka tarta


Filety ułożyć w ogniotrwałym półmisku, skropić sokiem z cytryny lub limonki, posolić, popieprzyć. Wstawić do piekarnika, poczekać aż ryba się zarumieni. Gdy ryba jest w piekarniku przyrumienić bułkę tartą na maśle. Następnie wyjąć  rybę z piekarnika i polać zarumienioną bułką oraz dodając 3-4 kawałki  świeżego masła. Wstawić ponownie  do piekarnika na 10 min. 


Dorsz atlantycki - pozostałe przepisy

Dorsz w occie

Mule

Dorsz w sosie koperkowym

Stockfish zapiekany z ziemniakami

Dorsz Atlantycki po Norwesku

Dorsz na boczku

Stockfish z Grilla

Peruwiańskie Ceviche

Wątróbki z dorsza w sosie pomidorowym

Roladki dorszowe w sosie pomarańczowym

Dorsz zapiekany z dynią