Dorsz Atlantycki po Norwesku
filety z dorsza sok z cytryny lub limonki sól pieprz masło bułka tarta
Filety ułożyć w ogniotrwałym półmisku, skropić sokiem z cytryny lub limonki, posolić, popieprzyć. Wstawić do piekarnika, poczekać aż ryba się zarumieni. Gdy ryba jest w piekarniku przyrumienić bułkę tartą na maśle. Następnie wyjąć rybę z piekarnika i polać zarumienioną bułką oraz dodając 3-4 kawałki świeżego masła. Wstawić ponownie do piekarnika na 10 min.
Dorsz atlantycki - pozostałe przepisy
Dorsz w occie
Mule
Dorsz w sosie koperkowym
Stockfish zapiekany z ziemniakami
Dorsz Atlantycki po Norwesku
Dorsz na boczku
Stockfish z Grilla
Peruwiańskie Ceviche
Wątróbki z dorsza w sosie pomidorowym
Roladki dorszowe w sosie pomarańczowym
Dorsz zapiekany z dynią